Доступність посилання

ТОП новини

Польща мусить першою ратифікувати Угоду про асоціацію України з ЄС – депутат Сейму


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)
Представники української парламентської опозиції домовилися про співпрацю з найбільшою польською опозиційною партією «Право і справедливість». В понеділок у Варшаві відбулися переговори чотирьох депутатів Верховної Ради України з депутатами Сейму Польщі. Ігор Васюник і Микола Княжицький з партії «Батьківщина», а також Ярослав Дубневич та Лідія Котеляк з партії УДАР зустрілися з Ярославом Качинським, головою «Права і справедливості».

Польські опозиціонери наголосили на тому, що попри складну історію польсько-українських відносин, вони підтримують європейські прагнення України. Як сказав депутат Кшитоф Щерський, партія «Право і справедливість» сподівається, що угоду про асоціацію Україна-ЄС буде підписано, після чого Євросоюз зможе впровадити для українців безвізовий режим. Польська опозиція також очікує, що саме Польща стане першою країною ЄС, яка ратифікує угоду про асоціацію з Україною. Водночас Щерський говорив, що умова ратифікації – звільнення Юлії Тимошенко.

Українські політики разом із Ярославом Качинським відвідали могили вояків УНР, які поховані на варшавському кладовищі «Воля». Вони поклали квіти до підніжжя надгробного пам’ятника українського генерала Марка Безручка, який у 1920-му героїчно затримував наступ на Варшаву більшовицької армії.
XS
SM
MD
LG