Доступність посилання

ТОП новини

Суд залишив у силі вирок звинуваченому у вбивстві міліціонера на Київщині


Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ залишив у силі вирок Віталію Запорожцю, який у 2011 році внаслідок конфлікту в селі Семиполки Броварського району Київської області застрелив майора міліції Миколу Симоненка і був засуджений до 14 років позбавлення волі.

Таким чином, суд підтвердив вирок судів першої й апеляційної інстанцій, відмовивши Запорожцю у задоволенні його касаційної скарги.

У вересні 2011 року 35-річний Віталій Запорожець застрелив із рушниці 38-річного Миколу Симоненка на літньому майданчику бару в Семиполках. За даними слідства, дільничний тієї ночі займався оперативним відпрацьовуванням території в сільських барах, а Запорожець вистрілив у нього нібито після того, як міліціонер зробив йому зауваження.

Натомість, за даними низки свідків, Симоненко того вечора був нетверезий, поводився зухвало, голосно розмовляв, чіплявся до людей, зокрема й до Запорожця, чим спровокував агресивну поведінку останнього.

Під час розгляду справи Запорожця у суді багато мешканців його села виступили на захист підсудного, згадуючи про серйозні зловживання з боку загиблого.
XS
SM
MD
LG