Доступність посилання

ТОП новини

Представники Росії на Генасамблеї ООН пішли з засідання під час виступу Саакашвілі


Російська делегація залишила залу засідань Генеральної асамблеї ООН під час виступу президента Грузії Міхеїла Саакашвілі. За словами представника російського МЗС, це було зроблено на знак незгоди з деякими тезами виступу грузинського лідера.

Делегація запротестувала після того, як Саакашвілі у своїй промові почав гостро критикувати російську владу та її політику на пострадянському просторі.

Посол Росії в ООН Віталій Чуркін пізніше заявив, що грузинський президент повинен «перевірити своє психічне здоровʼя», і назвав виступ Саакашвілі «не просто русофобським, але й неправославним».

Під час свого виступу Міхеїл Саакашвілі зокрема зазначив, що пишається підсумками свого президентства. Він також висловив сумніви щодо того, що грузинсько-російські відносини налагодяться після приходу нової влади.

Окрім того, грузинський президент заявив, що Володимир Путін «через кілька років зникне з російської політики». «Ніхто не знає, буде цей процес мирним чи насильницьким, чи буде його послідовник націоналістом чи лібералом (а може і тим, і іншим), але важливо те, що Росія після цього вже не буде імперією – вона буде нормальною державою», – додав Саакашвілі.
XS
SM
MD
LG