Доступність посилання

ТОП новини

Рішення про надання Шепелєву статусу біженця в Угорщині ще не було – захист


Олександр Шепелєв
Олександр Шепелєв
Захист затриманого в Угорщині колишнього депутата Верховної Ради Олександра Шепелєва заперечує повідомлення про відмову угорської сторони в наданні своєму підзахисному статусу політичного біженця. Про це Радіо Свобода повідомив його батько, який одночасно є адвокатом, Олександр Шепелєв.

«Це не відповідає дійсності. Це замовлення зацікавлених осіб. Засідань суду ще не відбувалося. Питання не вирішувалося», – сказав захисник Шепелєва.

На уточнювальне запитання про те, хто ці зацікавлені особи, Шепелєв заявив, що це фігуранти справ, в яких звинувачують його сина.

Щодо того, коли має бути рішення угорського суду про надання статусу біженця колишньому українському депутатові, його захисник заявив, що наразі дата такого засідання невідома. «Наразі досліджуються матеріали, документи», – заявив Шепелєв.

Раніше сьогодні низка ЗМІ з посиланням на джерела в дипломатичних колах повідомили, що влада Угорщини відмовила Шепелєву в наданні статусу біженця.

Затриманий на початку липня цього року на вимогу Інтерполу Олександр Шепелєв звернувся до Угорщини з проханням надати йому політичний притулок. Він був депутатом Верховної Ради VI скликання від БЮТ. У вересні 2010 року його виключили з цієї фракції, і у жовтні того ж року Шепелєв увійшов до фракції Партії регіонів. Торік він також балотувався до Верховної Ради по мажоритарному округу на Вінниччині.

В Україні Шепелєва звинувачують у замаху на вбивство і розкраданні банківських коштів, а його дружину у фінансовому злочині, вони це спростовують.

Адвокати Шепелєва раніше заявляли, що кримінальні справи проти колишнього депутата вважають політично вмотивованими, скерованими проти опозиції, з тим, щоб схилити його до дискредитації ув’язненої екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

В українському представництві Інтерполу запевняли Радіо Свобода, що у справах проти Шепелєва немає політичного підтексту.
XS
SM
MD
LG