Доступність посилання

ТОП новини

В Афганістані колишній міністр почав боротьбу за президентство


Абдулла Абдулла подає документи на реєстрацію в Незалежній виборчій комісії, Кабул, 1 жовтня 2013 року
Абдулла Абдулла подає документи на реєстрацію в Незалежній виборчій комісії, Кабул, 1 жовтня 2013 року
В Афганістані колишній міністр закордонних справ уряду так званого «Північного альянсу», який протистояв владі руху «Талібан» у 1996–2001 роках, Абдулла Абдулла зареєструвався сьогодні в Незалежній виборчій комісії кандидатом на посаду президента країни на виборах, що мають відбутися 5 квітня наступного року.

Абдулла нині керує провідним опозиційним об’єднанням, Національною коаліцією Афганістану, і є наразі найвідомішим політиком із уже зареєстрованих кандидатів. Термін реєстрації збігає 6 жовтня; про бажання балотуватися заявляв також колишній міністр фінансів Афганістану Ашраф Гані.

Абдулла Абдулла вже був суперником нинішнього президента Хаміда Карзая на виборах 2009 року і вийшов у другий тур, але зняв свою кандидатуру посеред звинувачень у масових фальсифікаціях.

Карзай, який керує Афганістаном від кінця 2001 року після скинення влади талібів, спершу як голова тимчасової адміністрації, потім як тимчасовий президент, нині завершує другий поспіль термін на посаді вже як всенародно обраний президент Афганістану і не може балотуватися знову.
XS
SM
MD
LG