Доступність посилання

ТОП новини

Молоді вчителі отримують трохи більше, ніж прибиральниці – Гриневич


Молоді вчителі отримують трохи більше за прибиральниць – Гриневич
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:12:44 0:00
Учителі мають отримувати зарплату на рівні «середньої у промисловості», заявила Радіо Свобода голова парламентського комітету з питань освіти й науки Лілія Гриневич. За її словами, відповідний законопроект уже поданий до Верховної Ради України.

Випускники педагогічних вишів не хочуть навчати дітей, бо «молоді вчителі отримують трохи більше, ніж прибиральниці».

«Молода людина, яка завершила магістратуру і має повну вищу освіту, вона отримує 9-й розряд тарифної сітки. Це означає, що її базовий оклад становить 1474 гривні. Це десь приблизно на 300 гривень більше, аніж отримує у цій же школі прибиральниця, технічна працівниця», – сказала Лілія Гриневич.

Сьогодні 55% учителів – це люди зі стажем понад 20 років. Середня заробітна плата учителів у середній освіти складає 2500 гривень.

«Якщо в родині двоє учителів і у них двоє дітей, то такі люди опиняються на межі бідності. Звісно, це не сприяє тому, щоб молоді люди йшли працювати у школи», – заявляє голова профільного парламентського комітету.

День учителя в Україні відзначають у першу неділю жовтня. Вітаючи сьогодні переможців всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2013», президент Віктор Янукович заявив, що всі українські вчителі є «кращими з кращих».
XS
SM
MD
LG