Доступність посилання

ТОП новини

Один із постраждалих від вибуху на кордоні – у тяжкому стані


Один із прикордонників, що постраждав минулої ночі від вибуху на кордоні в Сумській області, перебуває в тяжкому стані. Про це Радіо Свобода з посиланням на медиків повідомив перший заступник начальника сумського прикордонного загону Анатолій Федорчук. За його словами, другий постраждалий військовий – у задовільному стані.

«Військовослужбовець, прапорщик Руслан Божок – у задовільному стані, пересувається самостійно. У нього були осколки в руках. У принципі його стан нормальний. А от прапорщик Микола Усок у стабільно тяжкому стані. Він не приходив до тями, перебуває в реанімації. Йому зробили операцію. Три доби його не можна транспортувати. Медики чекають на поліпшення його стану для транспортування до Києва», – повідомив Федорчук.

Сьогодні близько першої години ночі на міжнародний автомобільний пункт пропуску «Бачівськ» з території Росії для проходження митного контролю в’їхав автомобіль, в якому, крім водія, були ще чотири пасажири. Один із них показав прикордонникам чужий паспорт. Під час проведення співбесіди в кабіні паспортного контролю цей громадянин підірвав себе.

Як заявив Федорчук, поки що говорити про те, який саме пристрій вибухнув, зарано – це має встановити досудове розслідування. «Ми не можемо казати, що це було. Зі слів – саморобний вибуховий пристрій», – заявив представник прикордонників.

Він також повідомив, що ще четверо чоловіків, які їхали в цьому автомобілі, затримали. «Усіх, хто їхав у тому авто передали в районний відділ внутрішніх справ. Приїжджала слідчо-оперативна група. Після проведення слідчих дій чотирьох громадян Молдови і транспортний засіб забрали у райвідділ внутрішніх справ Глухова», – повідомив Федорчук.

За його словами, чоловік, який згодом підірвав себе, намагався заховатися від прикордонників під речами в автомобілі.

На даний час на кордоні посилена охорона. «У пункті пропуску відновлений пропуск транспортних засобів. Охорону держкордону здійснюють посилено як з нашого, так із російського боку. Накопичення конфліктних ситуацій немає. Зараз у пункті пропуску проводиться зустріч експертів сторін за участі начальника прикордонного загону з обміну інформацією по випадку, що стався», – сказав Федорчук.

Особливу увагу, за його словами, приділяють транспортним засобам, які перевозять заробітчан. «Всіх виводять на червоний коридор, їх оглядають спільні групи митників і прикордонників», – каже перший заступник начальника сумського прикордонного загону.
XS
SM
MD
LG