Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку комуністи мітингували за Митний союз, а «Молодий Донбас» за Європу


У Донецьку Комуністична партія України разом із проросійським рухом «Український вибір» Віктора Медведчука влаштувала в неділю зібрання на підтримку референдуму за вступ України до Митного союзу під проводом Росії.

Як повідомило агентство «Новости Донбасса», в заході взяли участь близько тисячі людей. Організатори заявили про 1 тисячу 600 учасників. На місці акції були встановлені 25 агітаційних наметів із символікою КПУ й один намет «Українського вибору».


Біля місця акції, пам’ятника визволителям Донбасу в центрі Донецька, зібралися також близько 150 людей із руху «Молодий Донбас», які мітингували за євроінтеграцію і європейський курс України. Їх розділила міліція.


Схожу акцію комуністи провели в неділю і в Харкові.

Компартія разом із «Українським вибором» намагаються ініціювати референдум щодо приєднання України до Митного союзу і вже двічі проводили в Києві збори для створення ініціативних груп щодо такого референдуму, але в обох випадках при цьому діяла судова заборона Центральній виборчій комісії направляти на ці збори свого офіційного представника; через це ЦВК вже відмовила в реєстрації першої такої групи і нині формально приймає документи щодо другої. Першу відмову, яку комуністи оскаржили, вже підтримав суд.

(Фото і відео: агентство «Новости Донбасса», novosti.dn.ua)
XS
SM
MD
LG