Доступність посилання

ТОП новини

Лівія закликала США пояснити захоплення ісламіста на її території


Лівія закликала в неділю США надати пояснення з приводу операції сил спецпризначення на околиці лівійської столиці Тріполі, в перебігу якого американці захопили розшукуваного ними лівійського ісламіста.

Уряд Лівії висловив сподівання, що цей інцидент не зашкодить стратегічному партнерству зі США.

Як мовиться в заяві, Лівія наполягає, що її громадяни мають поставати перед судом у власній країні, незалежно від того, наскільки серйозні звинувачення проти них.

У США міністр оборони Чак Гейґел заявив у неділю, що цей і ще один рейд проти ісламістів підтверджують, що «Америка не пошкодує зусиль, щоб притягти терористів до відповідальності».

США визнали, що в суботу захопили на околиці Тріполі біля власного дому чільного діяча терористичної мережі «Аль-Каїда» Назіха Абдель-Хамеда ар-Рукаї, відомого на псевдо Анас аль-Лібі – Вашингтон звинувачує його в улаштуванні нападів на посольства США в Кенії й Танзанії 1998 року, внаслідок яких загинули 224 людини.

За словами родичів викраденого ісламіста, нападники виглядали як лівійці і говорили лівійським діалектом арабської.

Крім того, США також влаштували схожий рейд у Сомалі проти одного з ватажків радикального ісламістського угруповання «Аш-Шабааб», яке два тижні тому влаштувало напад на торговий центр у столиці сусідньої Кенії Найробі, внаслідок якого загинули не менш як 67 людей. Але ця операція виявилася невдалою.
XS
SM
MD
LG