Доступність посилання

ТОП новини

Кличко – Повєткін: однією лівою


Володимир Кличко (в центрі) святкує перемогу над Олександром Повєткіним
Володимир Кличко (в центрі) святкує перемогу над Олександром Повєткіним
Центральна спортивна подія тижня в суботу відбулася в Москві, яка приймала боксерський поєдинок за титули чемпіона світу за версіями WBA, IBF і WBO у важкій вазі. Українець Володимир Кличко вийшов у ринг із російським претендентом Олександром Повєткіним.

Український спортсмен підтвердив свій вищий клас. Він уміло гасив атакувальний порив росіянина, який часто змушений був у клінчі уникати разючого удару. Завдяки цій тактиці Повєткіна не досягли більшість «двійок» Кличка – серій почергових ударів лівою і правою руками.

Від другого удару, що цілком мін стати останнім у зустрічі, Олександр ховався під пахвами Володимира, який не надто заперечував проти такого розвитку подій: вищий зріст давав українцеві можливість кілька секунд відпочивати, вагою тіла виснажуючи при цьому суперника.

Тож можна сказати, що Кличко-молодший переміг «однією лівою» – належно застосувати праву опонент йому не дав. Попри відважність Повєткіна, на певному етапі бій був близький до дострокового завершення.

«Я справді сподівався завершити боротьбу в сьомому або восьмому раунді і відчував, що на Повєткіна вплинули серії моїх ударів. Але несподівано Олександр не тільки втримався, але й намагався виграти, до останньої секунди сподіваючись на один влучний удар. Я це відчув, я бачив це в його очах і в його ударах», – сказав український боксер.

Кличко переміг одноголосним рішенням суддів. Усі три арбітри зафіксували рахунок 119:104.

«Сьогодні Володимир був кращим», – визнав російський боксер, пообіцявши виграти наступного разу. До речі, Олександр виявився благороднішим, ніж московська публіка, яка освистала чемпіона під час його коментаря після бою.

37-річний Кличко-молодший здобув 61-у перемогу у 64 поєдинках на професійному рингу, 34-річний Повєткін зазнав першої поразки за 27 поєдинків.

Харків’яни таки побачать збірну

Втішні футбольні новини минулого тижня прийшли зі Швейцарії. Український десант у складі чинного президента Федерації футболу України Анатолія Конькова і почесного президента ФФУ, віце-президента УЄФА Григорія Суркіса переконав чиновників ФІФА, що покарання України за неналежну поведінку вболівальників варто щонайменше відкласти – щоб з’ясувати всі обставини, які спричинили нищівну доповідь громадської організації «Футбол проти расизму в Європі» (FARE).

У п’ятницю в Харкові на стадіоні «Металіст» буде аншлаг, коли у вирішальному для обох суперників поєдинку відбіркового турніру чемпіонату світу зійдуться команди України і Польщі. Турнірне становище дає більший простір для маневру підопічним Михайла Фоменка – нічия для них не буде катастрофою і майже гарантує щонайменше друге місце в групі. Поляки змушені будуть грати на перемогу – будь-який інший результат позбавляє їх шансів на продовження боротьби.

Провальний тиждень у єврокубках

Українські футбольні клуби невдало провели другий тур єврокубків – дві нічиї і дві поразки.

Все розпочиналося непогано. У середу з’ясувалося, що донецький «Шахтар» продовжує разом з англійським «Манчестер Юнайтед» очолювати турнірну таблицю групи А Ліги чемпіонів.

Команди набрали по чотири очки після того, як поєдинок між ними на «Донбас-Арені» завершився внічию 1:1. У першому таймі в складі манкуніанців відзначився Данні Велбек, а за чверть години до фінального свистка рівновагу відновив Тайсон.

В іншому матчі групи німецький «Байєр» з Леверкузена на останніх секундах вирвав перемогу у протистоянні з іспанським клубом «Реал Сосьєдад» – 2:1. Фармацевти набрали три очки, у іспанців немає жодного. 23 жовтня «Шахтар» завітає у гості до «Байєра».

А от у Лізі Європи – тільки невдачі. Київські динамівці у Відні на останніх секундах втратили перемогу у протистоянні з австрійським «Рапідом» – 2:2. Одеський «Чорноморець» на власному полі поступився голландському ПСВ – 0:2, дніпропетровський «Дніпро» програв удома італійській «Фіорентині» – 1:2.
  • Зображення 16x9

    Антон Шульга

    Працюю на Радіо Свобода з квітня 2010 року. Редактор та ведучий ранкових новин. Попередній трудовий досвід також пов’язаний із радіо – обласним державним у Луганську, «Радіо-Ера» в Києві. Народився 1975 року у Жовтих Водах на Дніпропетровщині. Вищу освіту отримав у Луганському державному педагогічному університеті ім. Тараса Шевченка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG