Доступність посилання

ТОП новини

Азаров подякував Лукашенку за спокійну оцінку прагнення України до асоціації з ЄС


Микола Азаров
Микола Азаров
Премʼєр Микола Азаров висловив подяку керівництву Білорусі за спокійне сприйняття планів України підписати угоду про асоціацію з Євросоюзом.

«Ми дуже вдячні керівництву Білорусі за виважену, спокійну оцінку наших планів про підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом. Такі виважені оцінки, які наразі переважають у позиції білоруського керівництва, говорять про те, що Білорусь конструктивно дивиться на цей процес і робить абсолютно правильні висновки», – цитує агентство УНІАН заяву Азарова в інтервʼю телеканалові «Білорусь-1».

«Якщо, скажімо, твій сусід ухвалив таке рішення, давайте подумаємо разом, як зробити так, щоб нам обом було краще, а не гірше. І тут ми готові до максимального співробітництва», – наголосив глава українського уряду.

За словами Азарова, Україна розраховує на те, що й надалі з Білоруссю розроблятимуться спільні проекти. «Звичайно, Україна не просто ставить перед собою мету бути з країнами Європейського союзу або з країнами Митного союзу. Вона просто приречена на цю співпрацю. Ми ж сусіди. У нас великий кордон, у тому числі й із Білоруссю, з Росією і з країнами ЄС. Саме географічне положення нас зобов’язує до такого всестороннього співробітництва», – додав він.

7 жовтня Микола Азаров здійснить офіційний візит до Білорусі.
XS
SM
MD
LG