Доступність посилання

ТОП новини

Янукович може звільнити Тимошенко вже зараз, але навмисно затягує – Турчинов


Олександр Турчинов, Live-U
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:12:18 0:00
Всі необхідні повноваження для звільнення Тимошенко має президент Віктор Янукович, йому нічого не заважає звільнити її так, як він звільнив Луценка, вважає народний депутат від «Батьківщини» Олександр Турчинов.

«З дня арешту Тимошенко політики та парламенти європейських країн неодноразово зверталися до України з проханням її звільнити. На жаль, усе залежить від однієї людини – президента Віктора Януковича. Він має всі необхідні важелі, щоб припинити репресії проти Тимошенко, які він же й ініціював», – заявив Турчинов.

Він називає лукавством усі заяви про те, що для звільнення колишнього прем’єра потрібні нові закони, і що це звільнення є вкрай складним юридичним процесом. Турчинов припускає, що Янукович хоче звільнити Тимошенко через парламент, щоб той ухвалив закон, який тимчасово припинить політичне переслідування Юлії Тимошенко. Але, за словами одного з лідерів «Батьківщини», цей сценарій є неприйнятним.

«Для цього (для звільнення Тимошенко – ред.) є достатньо напрацювань у парламенті: є законопроект про декриміналізацію статті Тимошенко, є законопроект про амністію, які влада вперто відмовляється приймати. Є, зрештою, чинний закон про амністію, за яким звільнили Луценка. Та й указ президента про помилування не має перешкод для звільнення Тимошенко», – вважає Турчинов.
XS
SM
MD
LG