Доступність посилання

ТОП новини

Європарламент схвалив нові правила щодо тютюнових виробів


(Shutterstock)
(Shutterstock)
Європейський парламент схвалив сьогодні нові норми, що мають на меті відохотити молодь від куріння. Їх затвердили в обмеженому обсязі порівняно з планованим спершу.

За цим рішенням, на пакунках цигарок мають з’явитися ще більші попередження про шкоду куріння. Також до 2020 року мають припинити пропонувати цигарки з ментолом та іншими присмаками.

Крім того, рішення обмежує рекламу електронних цигарок. Водночас Європарламент не підтримав пропозицію визнати електронні цигарки медичним продуктом і продавати їх тільки в аптеках.

Рішенню передували місяці гострих суперечок. Лобісти тютюнової промисловості заявляли, що такі заходи непропорційно суворі і обмежують свободу споживача. Урядовці ж ЄС нагадували, що у 28 країнах Євросоюзу хвороби, пов’язані з курінням, щороку забирають приблизно по 700 тисяч життів і обходяться по 25 мільярдів євро.

Нині схвалені заходи не набувають чинності автоматично, для їхнього запровадження потребуватимуться додаткові переговори органів Європейського союзу з урядами держав-членів.
XS
SM
MD
LG