Доступність посилання

ТОП новини

У Росії не виключають імовірності запровадження віз для українців


Сергій Глазьєв
Сергій Глазьєв
Радник президента Росії Сергій Глазьєв не виключає ймовірності запровадження візового режиму з Україною у звʼязку з активною євроінтеграцією Києва.

«Хотілося б цього (запровадження віз – ред.) уникнути всіма силами. Водночас ми маємо розуміти, що в кожного інтеграційного процесу є своя логіка», – заявив Глазьєв в ефірі радіостанції «Ехо Москви».

«Якщо ми в рамках Митного союзу уніфікуємо паспортно-візовий контроль і скасуємо на кордоні цей вид контролю, далі, можливо, виникнуть жорсткіші вимоги до тих, хто в цей режим не увійшов. Тобто це формально може і не привести до запровадження віз із Україною та іншими державами, що не стали учасниками нашого обʼєднання. Але, виходячи з логіки інтеграційного процесу, така загроза існує», – зазначив радник президента Росії.

Також, за словами Глазьєва, «якщо Україна, припустимо, увійде до Шенгенської зони з більшістю країн ЄС, а у нас (Росії – ред.), як і раніше, буде відсутній безвізовий режим із ЄС, то європейці змусять Україну запровадити візовий режим».
XS
SM
MD
LG