Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародні спостерігачі заявляють про порушення на виборах в Азербайджані


Ільгам Алієв
Ільгам Алієв
Вибори президента Азербайджану 9 жовтня тривали з обмеженням свободи слова та зібрань, йдеться у заяві міжнародних спостерігачів, оприлюдненій на сайті ОБСЄ. Таким чином, організація виборчого процесу не гарантувала рівні умови для кандидатів на посаду президента.

Згідно з заявою, виборчу кампанію «затьмарили факти залякування виборців та обмеження медіапростору». «Значні проблеми спостерігалися на всіх етапах голосування у день виборів, що засвідчило серйозні недоліки, які державі необхідно вирішити, аби виконати зобов’язання перед ОБСЄ щодо демократичних виборів», – йдеться у повідомленні міжнародних спостерігачів.

В Азербайджані після підрахунку майже 80 відсотків голосів влада заявила, що чинний глава держави Ільгам Алієв здобув підтримку майже 85 відсотків виборців і, вочевидь, переобраний на третій пʼятирічний термін.

Кандидата від об'єднаної опозиції Джаміля Гасанлі підтримали близько 5 відсотків учасників голосування. Гасанлі вже звинуватив владу у несправедливому підрахунку голосів, заявивши, що «тотальна фальсифікація виборів є грубим порушенням прав людини».
Міжнародні спостерігачі заявляють про порушення на виборах в Азербайджані
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:02 0:00
XS
SM
MD
LG