Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську вшанували УПА ходою зі смолоскипами


У Дніпропетровську в неділю ввечері відбулись заходи, приурочені до дня заснування Української повстанської армії та Дня українського козацтва, організовані громадськістю. У святковому мітингу та ході зі смолоскипами взяли участь близько двохсот активістів політичних партій націоналістичного спрямування, а також громадських організацій, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Учасники зібрання, серед яких були в основному молоді люди, тримали в руках державні прапори, а також плакати з написами «Бандера, Шухевич – герої народу, вони воювали за нашу свободу!», «Україна кличе!» тощо.

Запаливши смолоскипи, під охороною міліції вони пройшли разом центральними вулицями Дніпропетровська – від монументу «молодому» Тарасові Шевченку в центрі до монумента «старому» Кобзареві на Монастирському острові посеред Дніпра.

Упродовж ходи учасники скандували гасла «ОУН-УПА – державне визнання!», «Січеслав – козацький край!», «Бандера, Шухевич – Герої України!», «Україна понад усе!», а також співали Державний гімн України.

Також у перебігу заходу організатори оголосили про початок збору коштів на спорудження першого на Дніпропетровщині пам’ятника Героям України.
XS
SM
MD
LG