Доступність посилання

ТОП новини

Мусульмани Криму заявляють про умисний підпал мечеті в Саках


Кримська міліція здійснює розслідування за фактом займання центральної мечеті «Яне Джалі» в Саках. У Духовному управлінні мусульман Криму (ДУМК) заявляють про умисний підпал.

Як повідомляє в понеділок сектор зв’язків із громадськістю ГУ МВС України в Криму, в неділю о 21.30 до чергової частини Сакського міськвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що в приміщенні міської мечеті сталося займання.
На місце події виїхала слідчо-оперативна група та співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій, яких викликали для гасіння пожежі.

«На щастя, жертв і постраждалих не було. На місце події викликали фахівця для проведення експертного аналізу щодо причин виникнення пожежі, який зробить висновок, необхідний для проведення розслідування за цим фактом», – розповіли в службі.

Інформаціюпро подію занесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження чужого майна). Триває слідство.

У свою чергу, як повідомляє прес-служба ДУМК із посиланням на головного імама Сакського регіону і міста Кезлева (Євпаторія) Емірасана Умерова, під час займання в мечеті нікого не було.

Емірасан Умеров зазначає, що за тими слідами, які можна побачити після пожежі, можна говорити про умисний підпал мечеті.
XS
SM
MD
LG