Доступність посилання

ТОП новини

Квасневський висловлює впевненість, що ЄС підпише угоду з Україною


Александр Квасневський і Пет Кокс
Александр Квасневський і Пет Кокс
Спостерігач місії Європарламенту, колишній президент Польщі Александр Квасневський висловлює впевненість, що на саміті у Вільнюсі Україна і ЄС підпишуть угоду про асоціацію.

«Я переконаний, що угоду про асоціацію буде незабаром підписано. Саміт буде ще однією важливою подією: політика України на найближче десятиліття – це зближення України з Європейським союзом. Я вірю, що важливість підписання угоди про асоціацію розуміють як українці, так і члени Європейського союзу», – заявив Квасневський у Брюсселі.

За словами колишнього польського президента, наразі «ще залишилося кілька перепон, які необхідно подолати» для підписання угоди про асоціацію. Зокрема, мова йде про подальше проведення реформи правової та виборчої систем, вирішення проблеми вибіркового правосуддя і зокрема – питання Юлії Тимошенко.

«Ми думаємо, що зможемо з українською владою вирішити всі питання, повʼязані з необхідністю проведення операції Юлії Тимошенко. Ми знайдемо спосіб, що був би обґрунтований з правової точки зору і влаштував би всіх», – наголосив Квасневський.

Водночас, з огляду на присутність у залі, де тривала брюссельська конференція, віце-премʼєра України Костянтина Грищенка, Александр Квасневський закликав українську владу максимально виконати всі умови, які до саміту «Східного партнерства» перед Києвом поставив Брюссель.

«Скориставшись тим невеликим часом, що залишається, слід знайти розв’язання невирішеним досі справам, щоб ми могли із впевненістю дивитися на вільнюський саміт. Вільна Україна потрібна не лише її найближчим сусідам. Вільна, процвітаюча, оновлена та вписана в європейські структури Україна може бути великим добром для самих українців та для нас, європейців», – додав Квасневський.

Очікується, що 15 жовтня Квасневський і його колега по місії Пет Кокс відзвітують у Брюсселі про стан Юлії Тимошенко та можливі шляхи її звільнення.
XS
SM
MD
LG