Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк звинуватив Лукаш у непрофесійності


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк
Лідер фракції «Батьківщини» у парламенті Арсеній Яценюк назвав непрофесійними заяви міністра юстиції Олени Лукаш про відсутність підстав для президента підписати указ про помилування Тимошенко.

Як заявив Яценюк після візиту у Харків, глава держави може звільнити Тимошенко на основі чинних нормативних актів.

Опозиціонер також заявив, що його політсила не згодна на висловлені раніше пропозиції Партії регіонів щодо можливого формату доправлення Тимошенко на лікування за кордон. «Щодо того, щоб у наручниках привезти Тимошенко на тижневе лікування в Німеччину, не звільнити її, як того вимагає ЄС, це є неприпустимим, і жодних підстав розглядати такі законопроекти чи пропозиції не вбачається за можливе», – заявив Яценюк.

За словами політика, Тимошенко, як і раніше, потребує операції, яку варто проводити негайно.

Раніше у вівторок міністр юстиції Олена Лукаш заявила, що на сьогодні президент України не має правових підстав для підписання указу про помилування Тимошенко.

Окрім того, із заявою виступили і в Державній пенітенціарній службі. Її очільник Олександр Лісіцков зазначив, що поки що в Україні не існує законодавчого акту, який дозволяв би лікування засуджених за кордоном. Він також повідомив, що стан здоровʼя Тимошенко стабільний.
XS
SM
MD
LG