Доступність посилання

ТОП новини

У ЄС повідомили про новий візит Кокса і Квасневського в понеділок


Александер Квасневський (л), Пат Кокс (п), архівне фото
Александер Квасневський (л), Пат Кокс (п), архівне фото
Моніторингова місія Європейського парламенту, яку очолюють Пат Кокс і Александер Квасневський, знову відвідає Україну в понеділок і вівторок, повідомили в неділю агентства з посиланням на представництво Європейського союзу в Україні.

За цим повідомленням, місія відвідає не тільки Київ, а й Харків, де нині перебуває на лікуванні ув’язнена колишня прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, і проведе переговори з «основними співрозмовниками».

Це буде вже 23-й візит місії до України, мета якої, як мовиться в повідомленні, – досягти виконання необхідних умов, щоб були виконані критерії, встановлені раніше в ЄС для підписання з Україною угоди про асоціацію.

Час для прийнятного вирішення проблеми збігає, позитивний же результат його має поважати гідність і мати згоду кожної з провідних дійових осіб, які беруть участь із обох боків, заявили в ЄС.

Раніше цього тижня в ЄС продовжили мандат місії, який мав закінчитися, ще на місяць, до середини листопада. Фактично, як вважають, головне їхнє завдання – за цей час домовитися про умови, за яких можна було б вивезти засуджену й ув’язнену Юлію Тимошенко, яка нині потерпає від проблем зі спиною, на лікування за кордон.
XS
SM
MD
LG