Доступність посилання

ТОП новини

Законопроект для виїзду Тимошенко за кордон готовий – Янукович


Колишнього прем’єра Юлію Тимошенко можна буде звільнити завдяки ухваленню необхідного закону, проект якого вже розглядають, заявив президент України Віктор Янукович після зустрічі з президентом Чехії Мілошем Земаном.

«Вирішення питання Тимошенко лежить цілковито в правовій площині. Необхідний закон, який дозволить українцям, за їхнім бажанням, лікуватися за кордоном (незважаючи на обмеження волі). Такий законопроект вже є, його розглядають українські політичні сили і скоро він буде в парламенті», – сказав глава держави.

З цього ж приводу Мілош Земан зауважив, що він як колишній аналітик може дати «від 0 до 100%» щодо імовірності звільнення Тимошенко.
Янукович і Земан зустрілися у Києві
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:58 0:00

Також він зізнався, що питання лікування за кордоном колишнього прем’єра під час переговорів з Януковичем порушували, однак, на його думку, передчасне оприлюднення результатів переговорів може зашкодити справі.

Питання України розглядали сьогодні в Люксембурзі міністри закордонних справ Євросоюзу. Україна прагне підписати угоду про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС на саміті у Вільнюсі 28–29 листопада. Серед умов підписання Євросоюз ставить питання колишнього прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко. Вона відбуває семирічний термін позбавлення волі за перевищення посадових повноважень.

Комісар ЄС з питань розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле висловив сподівання, що українська влада дозволить Тимошенко поїхати до Німеччини на лікування ще до саміту.
XS
SM
MD
LG