Доступність посилання

ТОП новини

США висловили стурбованість зростанням тиску на журналістів в Україні


США глибоко стурбовані зростанням останніми місяцями кількості нападів і збільшенням тиску на журналістів в Україні, заявив сьогодні у Києві заступник керівника Бюро з питань демократії, прав людини і праці Державного департаменту США Томас Меліа.

На зустрічі з українськими журналістами він повідомив, що приїхав в Україну для участі в черговому засіданні робочої групи Україна-США з питань політичного діалогу та верховенства права. За його словами, які цитує агентство «Інтерфакс-Україна», на зустрічі йшлося і про такі способи «кібертиску», як злами доступу до сторінок чи створення веб-сайтів, які фактично є клонами й імітують дизайн інших сайтів.

«Ми висловили сподівання, що українська сторона дуже серйозно розслідує ці інциденти й притягне до відповідальності винних», – наголосив Меліа.

Сьогодні ж посол Сполучених Штатів в Україні Джеффрі Пайєтт теж іще раз висловив занепокоєння ситуацією зі свободою слова в Україні і, зокрема продовженням друкування фальшивої газети «Українська правда», повідомило це інтернет-видання.

Як сказав посол під час зустрічі з представниками преси та інтернет-спільноти в Києві, підтримка свободи слова – «засадничий аспект» роботи посольства, «фундамент стратегічного партнерства» між двома країнами. «Ми змушені звертати увагу на випадки обмеження свободи слова та ЗМІ в Україні. Так було у випадку з «Українською правдою», коли ми дізнались про друк фальшивої газети з аналогічною назвою», – сказав він.
XS
SM
MD
LG