Доступність посилання

ТОП новини

Українським компаніям обіцяють доступ до ринку ЄС відразу після підписання асоціації


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)
Українські компанії отримають доступ на ринки Євросоюзу відразу після підписання угоди про асоціацію між Україною і ЄС. Але при цьому українці повинні перейти на європейські стандарти виробництва. Про це сьогодні у Києві на експертному форумі «Україна після Вільнюса» заявив координатор з питань торгівлі представництва ЄС Жослін Ґіттон.

«Найбільша, амбіційна частина угоди – це та, що стосується всеосяжної поглибленої зони вільної торгівлі, яка має бути створена. Для України це означає, що вона зобов’язується дотримуватись європейських стандартів. З нашого боку не буде бар’єрів для торгівлі, якщо товари відповідають нашим стандартам. Але українському бізнесові буде потрібно їх дотримуватись», – наголосив Ґіттон.

За його словами, угода про асоціацію з Євросоюзом для України – це інструмент модернізації економічної системи, підвищення якості економіки і відповідно стандартів життя українців.

Представники Євросоюзу і ділових кіл України сьогодні у Києві, у рамках форуму «Україна після Вільнюса», обговорили перспективи і проблеми, які можуть виникнути після підписання угоди про асоціацію і створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС. Цей документ планують підписати наприкінці листопада у Вільнюсі.
XS
SM
MD
LG