Доступність посилання

ТОП новини

Україна не порушує договір про дружбу з Росією, підписуючи угоду з ЄС – МЗС


(shutterstock.com)
(shutterstock.com)
У Міністерстві закордонних справ України називають безпідставними заяви російських політиків про те, що, підписавши угоду про асоціацію з ЄС, Київ порушить положення договору про дружбу і співпрацю з Москвою.

«Я можу сказати, що такі заяви не мають ніякого сенсу, Україна жодним чином не порушує цього договору», – сказав директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

За його словами, заяви радника президента Росії Сергія Глазьєва складно і, можливо, не варто коментувати.

«Я можу сказати, що нас дивують його наполегливі спроби нав’язати громадянам наших країн якісь катастрофічні і, напевно, його власні сценарії розвитку українсько-російських відносин. Я його назвав б найбільшим песимістом розвитку українсько-російських відносин», – сказав Перебийніс.

Раніше Глазьєв в ефірі телеканалу «Росія 24» припустив, що угоду про асоціацію між Україною та ЄС не буде підписано, оскільки вона суперечить «усьому – економічним інтересам України, нашій духовно-історичній традиції, вона не вигідна Європі, вона не вигідна нам, Білорусі та Казахстану».

Він також зазначив, що, парафувавши цю угоду, Україна вже порушила договір про дружбу, що є базовим для українсько-російських відносин.
XS
SM
MD
LG