Доступність посилання

ТОП новини

Обов’язкове декларування доходів дасть змогу зібрати до 25 мільярдів гривень – Клименко


Олександр Клименко
Олександр Клименко
Запровадження процедури загальнообов’язкового декларування доходів громадян дасть змогу додатково залучити десятки мільярдів гривень до державного бюджету, а також стане компенсаторним механізмом для зниження ставок єдиного соціального внеску. Про це заявив міністр доходів і зборів України Олександр Клименко.

За його словами, до кінця року проект загальнообов’язкового декларування доходів громадян буде винесений на громадське обговорення.

Як заявив Клименко, за песимістичним прогнозом Міндоходів, введення загальнообов’язкового декларування громадян дасть змогу залучити до держбюджету від 20 до 25 мільярдів гривень на рік.

Раніше Клименко заявляв, що практику загального декларування доходів можуть запровадити у 2014 році, коли профільні служби досконально вивчать світовий досвід у цій сфері.

Говорячи про необхiднiсть декларування доходiв рiзними категорiями громадян, міністр пояснював, що в законопроектi планується передбачити, що пiдлягатимуть загальному декларуванню лише громадяни, якi мають кiлька джерел доходiв.

Клименко уточнював, що здiйснити декларування можна буде за допомогою електронного кабiнету платника податкiв, «де вiн дистанцiйно зможе зi свого комп’ютера зайти, отримати необхiдну iнформацiю, яка сьогоднi є в базах даних Мiнiстерства доходiв i зборiв, щодо рухомого й нерухомого майна й iнших видiв доходiв, яку стосовно нього в наших базах уже зібрано».
XS
SM
MD
LG