Доступність посилання

ТОП новини

Біля польського посольства в Києві протестували проти «гомодиктатури»


«Батьківський комітет» проти «гомодиктатури»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:33 0:00
Біля посольства Республіки Польща у Києві громадські активісти протестують проти «гомодиктатури». Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, вони вимагають виключити з угоди про асоціацію України з ЄС пункт про заборону дискримінації за ознакою сексуальної орієнтації.

Організатори протесту – «Батьківський комітет України», заявляють, що акція спрямована на захист традиційних цінностей.

За словами співголови «Батьківського комітету України» Олександра Скворцова, українським можновладцям варто вчитися на досвіді Польщі, «якій вдалося відстояти право на захист традиційних цінностей, підписуючи Лісабонську угоду».

Учасники акції передали офіційним представникам Польщі звернення до члена моніторингової групи Європарламенту Александра Квасневського із проханням донести до українського президента і міністра закордонних справ інформацію про необхідність виключення із тексту угоди антигомофобських умов.

Акцію планували провести у формі театралізованої бліц-вистави «Слов’янська єдність за традиційні цінності», але, як заявляють організатори, вони відмовилися від цього задуму через нещодавню смерть першого посткомуністичного прем’єр-міністра Польщі Тадеуша Мазовецького.

Законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України про запобігання і протидію дискримінації був зареєстрований у Верховній Раді 19 лютого 2013 року. Законопроект вводить в законодавство України новий термін «сексуальна орієнтація», пропонує уточнити визначення і форми дискримінаційних дій в законі «Про принципи запобігання і протидії дискримінації в Україні» і посилити відповідальність за них.

Голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов неодноразово заявляв, що в парламенті немає достатньої кількості голосів для ухвалення законопроекту про протидію дискримінації, що стосується сексуальних меншин.
XS
SM
MD
LG