Доступність посилання

ТОП новини

Янукович змінив голову Львівської ОДА


Олег Сало
Олег Сало
Президент Віктор Янукович звільнив Віктора Шемчука з посади голови Львівської обласної державної адміністрації. Про це йдеться в указі, оприлюдненому на сайті глави держави.

Водночас на цю посаду президент призначив Олега Сала. Ще одним указом Янукович призначив Шемчука своїм радником.

Причини кадрових змін в указах не уточнюються.

Шемчук був головою ОДА з березня цього року. Від початку 2005 року він обіймав посаду заступника генерального прокурора України – прокурора Криму. Від листопада 2008 року до грудня 2012 року – народний депутат України VI скликання від виборчого блоку «Наша Україна – Народна самооборона».

Сало очолював обласне управління МВС у Львівській області в 2004 році, і під час Помаранчевої революції його звинувачували у зловживаннях владою.

Генпрокуратура порушила проти нього кримінальні справи за порушення виборчого законодавства і зловживання службовим становищем, його оголошували в розшук.
Пізніше кримінальні справи стосовно Сала закрили «у зв’язку з відсутністю в його діях складу злочину».

У 2010 році він очолював управління МВС у Рівненській області, потім обіймав посаду першого заступника начальника Департаменту громадської безпеки МВС. У 2012 році Сало був призначений начальником управління МВС України в Івано-Франківській області.
XS
SM
MD
LG