Доступність посилання

ТОП новини

Футбол: Луческу знає причини поразки «Шахтаря» в Луцьку


Мірча Луческу (праворуч) і президент «Шахтаря» Рінат Ахметов
Мірча Луческу (праворуч) і президент «Шахтаря» Рінат Ахметов
Головний тренер донецького футбольного клубу «Шахтар» Мірча Луческу вважає причиною поразки гірників у Луцьку те, що новачки команди ще не адаптувалися до вимог українського чемпіонату.

«Ми втратили багатьох важливих гравців, але взяли талановитих новачків. Але талант – це не тільки індивідуальна майстерність, це й повна самовіддача, часом на грані самопожертви, повне взаєморозуміння і награні зв’язки з партнерами», – відзначив наставник чемпіонів України.

«Наші футболісти дуже талановиті вдома, підтримувані публікою. А на виїзді матчі жорсткі, часом навіть жорстокі. До такого не всі звикли», – сказав Мірча Луческу.

У стартовому поєдинку 15-го туру української прем’єр-ліги «Шахтар» зазнав у Луцьку поразки від «Волині» – 0:2. В активі гірників, які йдуть другими в турнірній таблиці, залишилося 32 очки після 15 матчів.

Донеччан випереджає харківський «Металіст» (33 очки після 13 ігор), поруч розташувалися дніпропетровський «Дніпро» (30 очок після 13 ігор), одеський «Чорноморець» (28 балів після 14 зустрічей) і київське «Динамо» (27 очок після 14 поєдинків).

Головні конкуренти «Шахтаря» зіграють у неділю. Відбудуться матчі «Ворскла» – «Металіст», «Металург» (Донецьк) – «Дніпро», «Зоря» – «Динамо» і «Карпати» – «Чорноморець».

Наступного вівторка, 5 листопада, «Шахтар» у четвертому турі Ліги чемпіонів прийматиме на «Донбас-Арені» німецький «Байєр» з Леверкузена. Минулого тижня в Німеччині гірники розгромно поступилися цьому супернику – 0:4.
XS
SM
MD
LG