Доступність посилання

ТОП новини

У Лазаренка конфіскували житло в Каліфорнії – ЗМІ


Павло Лазаренко
Павло Лазаренко
Американська влада конфіскувала розкішний будинок екс-прем‘єр-міністра України Павла Лазаренка у місті Новато, штат Каліфорнія, повідомляє «Українська правда».

Таке рішення ухвалив 8 жовтня суддя Північного округу Каліфорнії Чарлз Брейер.

«Власність, розташована за адресою 100 Orbitz Lane, прямо підлягає конфіскації, оскільки її було придбано близько 31 серпня 1998 року за гроші, що походять від відмивання коштів, у формі чеку на суму 6 мільйонів 745 тисяч доларів», – ідеться в рішенні суду.

Лазаренко не жив у цьому будинку на дев‘ять спалень площею близько 2 тисяч квадратних метрів, оскільки був затриманий одразу після прибуття до США у 1999 році.

Придбання цієї власності входило до остаточного переліку пунктів обвинувачення про відмивання коштів, за якими Лазаренку в 2008 році було призначено покарання – тюремне ув’язнення на 97 місяців.

1 листопада 2012 року Лазаренко вийшов на волю після закінчення терміну покарання. Зараз міграційний суд розглядає клопотання Лазаренка про надання йому легальних прав для перебування у США. Родина Лазаренка живе у меншому, записаному на його дружину будинку площею до 300 квадратних метрів у комуні Ґрінбрей.
XS
SM
MD
LG