Доступність посилання

ТОП новини

Держсекретар США прибув до Єгипту


Держсекретар США прибув до Єгипту
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:25 0:00
Державний секретар США Джон Керрі прибув у неділю до Єгипту з першим візитом від часу, коли військові усунули від влади президента Мухаммада Мурсі в липні цього року.

Він зустрівся з міністром закордонних справ Єгипту Набілем Фагмі і відтак заявив на спільній прес-конференції, що Вашингтон продовжує співпрацювати з тимчасовою владою в Каїрі.

Він також закликав єгиптян продовжити свій «похід до демократії» й наголосив, що тільки демократія зможе привести Єгипет до стабільності й економічного розквіту.

При цьому держсекретар не став наголошувати на рішенні США зупинити військову допомогу Єгиптові, заявивши, що відносини не вимірюються самою цією допомогою.

Керрі засудив насильство, що сталося в Єгипті після скинення Мурсі, але не згадував про долю колишнього президента, зокрема, про процес над ним, що має початися вже в понеділок.

Під час його прес-конференції в іншій частині столиці Каїра, біля провідного ісламського університету «Аль-Азгар», сталися сутички між студентами-прихильниками скиненого президента-ісламіста й студентами інших вишів, які підтримали усунення Мурсі.

За повідомленнями, Керрі також зустрічався з представниками громадянського суспільства Єгипту.

У США Державний департамент не підтверджував візиту Джона Керрі до Єгипту, доки його літак не приземлився там, хоча в самому Єгипті про цей візит повідомили ще кілька днів тому.

В офіційному графіку нинішньої поїздки держсекретаря Близьким Сходом і Північною Африкою, що протриває дев’ять днів, Єгипту не було: за цим розкладом, у неділю він мав прибути до Саудівської Аравії, після чого відвідати також, зокрема, Ізраїль і палестинські території, Йорданію чи Алжир.
XS
SM
MD
LG