Доступність посилання

ТОП новини

Рада може розглянути законопроекти про лікування Тимошенко завтра – Рибак


Володимир Рибак
Володимир Рибак
Голова Верховної Ради Володимир Рибак не виключає, що парламент завтра розгляне законопроекти щодо лікування засуджених за кордоном. За словами спікера, на даний час всі чотири законопроекти, спрямовані на вирішення питання екс-прем’єра Юлії Тимошенко, направлені на розгляд у профільний комітет.

Як заявив Рибак, на сьогоднішньому засіданні мають бути розглянуті всі ці законопроекти.

Спікер додав, що розгляд цих законопроектів у сесійній залі передбачається у четвер, 7 листопада.

Водночас Рибак зауважив, що у разі готовності цих документів Верховна Рада може розглянути їх уже завтра. «Якщо буде раніше рішення комітету, ми зранку завтра погоджуватимемо першим питанням порядок денний сесії на цей тиждень, то ми можемо перенести розгляд цих законопроектів і на завтра, і на середу», – сказав Рибак.

За його словами, парламент буде розглядати всі чотири законопроекти. Водночас він відмовився прогнозувати, який з цих чотирьох законопроектів можуть підтримати депутати.

В опозиції заявили, що голосуватимуть за законопроект позафракційного депутата Анжеліки Лабунської про лікування ув’язнених за кордоном. Взяти цей законопроект за основу для досягнення компромісу в парламенті у питанні Тимошенко запропонувала і керівники місії Європарламенту Пет Кокс і Александр Квасневський.

У документі пропонується передбачити, що ув’язнений може бути відправлений на лікування за кордон, якщо впродовж не менше ніж 365 днів ця людина безперервно проходила стаціонарне лікування за межами пенітенціарних закладів в Україні, і це лікування не привело до повного одужання.

При цьому передбачається, що суд при ухваленні рішення про лікування в’язня за кордоном має звільнити його від відбування покарання через хворобу.

Вирішення питання Тимошенко є однією з умов підписання угоди про асоціацію України з ЄС. Київ розраховує підписати цей документ на саміті у Вільнюсі 28–29 листопада.
XS
SM
MD
LG