Доступність посилання

ТОП новини

Комітет, який розглядає законопроекти про лікування Тимошенко, не зібрався


Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності не зміг провести сьогоднішнє засідання через відсутність кворуму.

Позапланове засідання комітету може зібратися в будь-який час, повідомив голова комітету Андрій Кожем’якін («Батьківщина»), закриваючи сьогоднішнє засідання, що не відбулося.

При цьому він наголосив, що комітет має доручення парламенту розглянути законопроекти, що стосуються вирішення питання Тимошенко, і він має зібратися на засідання.

Кожем’якін нагадав, що планове засідання комітету відбудеться в середу о 15:00.

За словами голови комітету, на сьогоднішнє засідання не прийшли представники фракції Партії регіонів попри те, що всі члени комітету були офіційно письмово попереджені про засідання.

Водночас лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що регіонали не встигли на засідання комітету для розгляду законопроектів про лікування Тимошенко за кордоном.

За словами Єфремова, більшість депутатів з опозиції навіть не знають, про що йдеться в цих проектах, але вирішили в терміновому порядку скликати засідання комітету.

«Вони говорять, що в питанні лікування Тимошенко треба голосувати за законопроект Лабунської. А хтось цей законопроект читав, що там пропонується зробити? І ось вони говорять: треба в терміновому порядку зібрати засідання комітету. Половина членів комітету мене інформує, що вони не знають, не встигають, приїхати не зможуть... Мені телефонують наші колеги і говорять: та який комітет, ми перебуваємо в округах, або пізно увечері приїдемо, або завтра вранці. А потім буде поставлено питання, що представники Партії регіонів зривають засідання», – заявив Єфремов.

На слова журналістів, що про засідання комітету говорили ще минулого тижня, Єфремов відповів: «Не знаю, мені про це ніхто нічого не говорив».

Законопроекти, які мали б вирішити питання про відправлення Тимошенко на лікування за кордон, зараз стоять на порядку денному засідань Верховної Ради на четвер. Спікер Володимир Рибак заявляв, що після рішення комітету про готовність цих документів, їх можуть поставити на розгляд депутатів і раніше – завтра чи в середу.

Вирішення питання Тимошенко є однією з умов підписання угоди про асоціацію Україна ЄС. Київ розраховує підписати цей документ на саміті у Вільнюсі 28-29 листопада.
XS
SM
MD
LG