Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: до 2020 року Україна зможе повністю забезпечити себе газом


Віктор Янукович
Віктор Янукович
Україна активно співпрацює зі світовими компаніями у сфері видобутку вуглеводнів, що значно посилює енергетичну безпеку країни. Про це заявив президент України Віктор Янукович.

«Реалізація масштабних проектів корпораціями Shell і Chevron дасть змогу Україні до 2020 року вийти на повне забезпечення себе газом, а за оптимістичним сценарієм – експортувати енергоресурси», – заявив Янукович, відкриваючи засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів у Києві.

Крім того, президент заявив, що підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом залучить до України нові інвестиційні проекти, зокрема у сфері енергетики.
«Переконаний, що потужний імпульс інвестиційної динаміки надасть створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з Євросоюзом», – заявив Янукович.

«Ми працюємо над покращенням умов для реалізації енергетичних проектів в Україні і очікуємо, що після підписання угоди про асоціацію з ЄС підвищиться інвестиційна привабливість енергосектора України», – наголосив президент.

Рік тому Україна почала купувати газ у країнах Євросоюзу. Урядовці заявляли про плани різко скоротити закупівлі російського газу, уклавши контракти на постачання палива через територію Угорщини, Словаччини, Польщі та Румунії. Києву вдалося налагодити постачання газу лише через Польщу та Угорщину. А от відкрити найбільш перспективний маршрут, через Словаччину, так і не вдалося. Це рішення вже рік гальмується через необхідність словацької сторони узгодити це з російським «Газпромом».
XS
SM
MD
LG