Доступність посилання

ТОП новини

Спікер призначив позачергове «євроінтеграційне» засідання парламенту


(архівне фото)
(архівне фото)
Голова Верховної Ради Володимир Рибак підписав у суботу розпорядження, яким на вимогу 160 народних депутатів скликав позачергове пленарне засідання на середу, 13 листопада, на 10-у годину ранку.

Як мовиться в розпорядженні, оприлюдненому на сайті парламенту, на засіданні мають розглянути проект закону щодо можливості лікування за кордоном осіб, засуджених до позбавлення волі, а також проекти закону про прокуратуру і про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення законодавства з питань проведення виборів (останні два у другому читанні).

Іншим розпорядженням Рибак затвердив у суботу персональний склад Тимчасової робочої групи з підготовки законопроекту щодо можливості лікування за кордоном осіб, засуджених до позбавлення волі.

Її має очолити Геннадій Васильєв із фракції Партії регіонів, його заступником стане Андрій Міщенко з фракції ВО «Свобода». Членами групи призначені Віталій Журавський, Володимир Олійник, Володимир Мисик, Дмитро Шпенов, Інна Богословська (всі з фракції Партії регіонів), Андрій Кожем’якін, Геннадій Москаль, Ірина Луценко (всі з фракції ВО «Батьківщина»), Ірина Геращенко (фракція «УДАР»), Сергій Гордієнко (фракція КПУ) і Ігор Єремеєв (позафракційний).

Опозиція вимагала призначити позачергове засідання Верховної Ради, щоб ухвалити необхідні для асоціації з Європейським союзом законопроекти, зокрема, про лікування ув’язнених за кордоном, який мав би вирішити справу колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко. Ще два такі законопроекти, про прокуратуру і про вибори народних депутатів, Верховна Рада схвалила у п’ятницю в першому читанні.

Україна сподівається підписати з ЄС угоду про асоціацію на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі наприкінці цього місяця, але для цього Київ має виконати низку вимог Євросоюзу. Серед них – реформи судочинства і виборчої системи, а також вирішення проблеми вибіркового правосуддя – під цим останнім пунктом фактично мають на увазі надання ув’язненій Юлії Тимошенко можливості вийти з-під варти для лікування за кордоном на тих чи інших умовах.
XS
SM
MD
LG