Доступність посилання

ТОП новини

Суд сьогодні має ухвалити рішення про запобіжний захід щодо Власенка – ГПУ


Сергій Власенко
Сергій Власенко
Генеральна прокуратура просить Печерський райсуд Києва обрати захисникові Юлії Тимошенко Сергію Власенку запобіжний захід у вигляді застави. Про це повідомила речниця Генпрокуратури Маргарита Велькова.

«Процесуальний керівник у справі вже звернувся із клопотанням до суду із проханням обрати запобіжний захід для Власенка у вигляді застави, суму якої визначатиме суд», – повідомила речниця.

Велькова прогнозує, що суд ухвалить рішення вже сьогодні ввечері.

Раніше вона повідомила, що Генпрокуратура вручила колишньому депутатові Верховної Ради Сергієві Власенку повідомлення про підозру в неодноразовому завданні тілесних ушкоджень колишній дружині Наталії Окунській.

За словами речниці ГПУ, доводи, які були викладені у заяві Окунської, – це всі факти завдання їй побоїв і тілесних пошкоджень, які підтверджуються відповідними медичними висновками і експертизами.

Із приводу строку давності цих злочинів Велькова зауважила що розслідуються факти завдання тілесних ушкоджень Окунській у період від 2008 по 2012 рік.

На початку року Генпрокуратура закрила одну з кримінальних справ стосовно Власенка, що була відкрита за заявою його колишньої дружини. Окунська подала в прокуратуру кілька заяв.

Вищий адміністративний суд України у березні позбавив Власенка депутатського мандата на тій підставі, що він суміщав роботу в парламенті з адвокатською діяльністю. Власенко стверджує, що є захисником Тимошенко на громадських засадах, а не її адвокатом.
XS
SM
MD
LG