Доступність посилання

ТОП новини

ООН закликала зібрати на допомогу Філіппінам понад 300 мільйонів доларів


Філіппінці намагаються виїхати з постраждалого від тайфуну міста
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:41 0:00

Філіппінці намагаються виїхати з потерпілого міста Таклобан

Організація Об’єднаних Націй закликала сьогодні зібрати майже 301 мільйон доларів на термінову допомогу Філіппінам для подолання наслідків руйнівного тайфуну «Хайянь».

Як заявила заступник генсекретаря ООН із гуманітарних питань Валері Амос, ця сума має додатися до 25 мільйонів доларів, які ООН уже надала зі свого фонду реагування на надзвичайні ситуації.

Вона перебуває нині у столиці Філіппін Манілі, звідки керує наданням гуманітарної допомоги.

Власну допомогу надають і окремі країни світу, вони також надсилають кораблі, літаки і рятувальників, щоб допомогти з рятувальними операціями в потерпілих регіонах Філіппін. Але, за повідомленнями, до багатьох місць допомога досі не дісталася, і серед тих, хто вижив, наростає розчарування й відчай.

Тим часом президент Філіппін Беніґно Акіно заявив сьогодні в інтерв’ю американському телеканалові CNN, що число загиблих унаслідок тайфуну становить близько 2–2,5 тисяч, а не 10 тисяч, як оцінювали раніше.

На цей час офіційне число жертв складає менш як 1 тисячу 800.

Тайфун «Хайянь», який називають найпотужнішим відомим тайфуном, що вдарив по суші, пройшов центральною частиною Філіппін наприкінці минулого тижня. За даними управління ООН із координації гуманітарних питань, яке посилається на дані філіппінської влади, від стихії потерпіли 11 мільйонів 300 тисяч людей у 9 регіонах центру Філіппін, із них 673 тисячі були змушені залишити свої домівки.
XS
SM
MD
LG