Доступність посилання

ТОП новини

Макеєнко: парламент може ще раз зібратися на позачергове засідання


Володимир Макеєнко
Володимир Макеєнко
Верховна Рада цього тижня може ще раз зібратися на позачергове засідання, прогнозує депутат від фракції Партії регіонів Володимир Макеєнко.

«Цей тиждень робота в комітетах. Це значить, що в будь-який момент ми можемо зібратися на позачергове засідання і, згідно з регламентом, у п’ятницю проголосувати два законопроекти, які будуть підготовлені до другого читання. Ми готові голосувати», – сказав Макеєнко в інтерв’ю Радіо Свобода сьогодні в парламенті

Щодо законопроекту, ухвалення якого мало б вирішити питання ув’язненого екс-прем’єра Юлії Тимошенко, то регіонал зауважив, що «є шанс, що ми його ще можемо розглянути».

«Щодо першого питання – ну не дійшла робоча група до спільної точки зору. Що тут страшного?» – додав Макеєнко.

Водночас він запропонував, щоб питання Тимошенко було вирішене після підписання угоди про асоціацію.

«Скажіть, будь ласка, а в якому документів від європейців є питання Юлії Тимошенко, письмово? Його нема. Так мова йде про державу Україна чи про персоналії? А чому не можна поставити спочатку коні, а потім воза? Давайте спочатку підпишемо у Вільнюсі питання євроінтеграції України, а потім будемо вирішувати питання кого завгодно», – сказав представник фракції Партії регіонів.

На запитання, чи буде підписана угода про асоціацію між Україною і ЄС, Макеєнко заявив: «Я впевнений, що у Вільнюсі, наскільки я розумію все, що відбувається зараз, угода буде підписана».

За його словами, переговори тривають.

Сьогодні на позачерговому засіданні депутати мали намір розглянути законопроект про лікування ув’язнених за кордоном і законопроекти про прокуратуру й про вдосконалення виборчого законодавства. Але спікер Володимир Рибак заявив, що ці документи не готові до розгляду, і закрив засідання парламенту.
XS
SM
MD
LG