Доступність посилання

ТОП новини

Світовий конгрес українців просить уряд Італії вирішити проблему з українськими мікроавтобусами


Євген Чолій
Євген Чолій
Президент Світового конгресу українців Євген Чолій надіслав лист до прем’єр-міністра Італії Енріко Летти на підтримку звернення Християнського товариства українців у Італії щодо проблеми з українськими мікроавтобусами, які здійснюють перевезення між Україною та Італією.

Згідно з повідомленням на сайті СКУ, Євген Чолій висловив глибоке занепокоєння в зв’язку з тим, що італійська поліція зупиняє мікроавтобуси з України, штрафує водіїв на понад 4 тисячі євро і навіть арештовує мікроавтобуси на тій підставі, що вони не мають транспортних ліцензій.

«Для багатьох з-понад 250 тисяч українських громадян, які законно проживають в Італії, ці мікроавтобуси є єдиним зв’язком з їхніми рідними в Україні. Лише вони надають доступне транспортне обслуговування пасажирів та посилок. Без мікроавтобусів ці українські громадяни в Італії будуть фізично відокремлені від своїх родин в Україні, багато з яких розраховують на них у своєму повсякденному існуванні», – наголосили в СКУ.

За словами Євгена Чолія, вантажі, які перевозяться в Україну, «мають гуманітарний характер і не повинні вважатись комерційними, оскільки вони не призначені для перепродажу». Він також наголосив, що претензії італійської поліції не стосуються аналогічних мікроавтобусів із Румунії, Польщі чи Болгарії, тому, на думку Чолія, штрафи для українців «видаються дискримінаційними».

Президент конгресу закликав прем’єр-міністра Італії подбати про проведення зустрічей між високопосадовцями італійського уряду та провідниками Християнського товариства українців у Італії, «щоб знайти розумне і практичне розв’язання».

«Крім того, поки таке рішення не знайдене, СКУ просив запровадити мораторій на стягнення штрафів з мікроавтобусів із України», – йдеться у повідомленні на сайті конгресу.
XS
SM
MD
LG