Доступність посилання

ТОП новини

ВАСУ відмовився позбавляти мандата регіонала Вадима Колесніченка


Вадим Колесніченко
Вадим Колесніченко
Вищий адміністративний суд України залишив без розгляду позов про визнання недостовірними результатів виборів народного депутата в одномандатному виборчому окрузі № 225.

Як повідомляє прес-служба ВАСУ, таке рішення суд ухвалив вчора за позовом голови громадської організації «Міський рух на захист прав громадян «Народний контроль» до Центральної виборчої комісії.

Позивач вимагав зобов’язати ЦВК визнати неможливим встановити достовірні результати парламентських виборів 28 жовтня 2012 року в 225-му окрузі, скасувати постанову ЦВК у частині реєстрації народним депутатом у цьому окрузі Вадима Колесніченка (фракція Партії регіонів) і визнати необхідність проведення в цьому окрузі повторних виборів народних депутатів.

Крім того, в позові містилася вимога зобов’язати ЦВК підготувати і провести повторні вибори народного депутата в 225-му окрузі, а також визнати протиправною бездіяльність ЦВК щодо нереагування на його вимоги і відшкодувати йому моральну шкоду в розмірі 1 гривні.

«Перевіривши цей позов, суд вирішив, що він підлягає залишенню без розгляду, оскільки позивач пропустив строк звернення до суду», – йдеться в повідомленні.

У вересні цього року ВАСУ визнав відсутніми статус і повноваження народного депутата в Ігоря Маркова. Суд постановив, що неможливо достовірно встановити результати виборів до Верховної Ради в 133-му окрузі (Одеська область), де обирався Марков.

У березні цього року Вищий адмінсуд позбавив депутатського мандата захисника екс-прем’єра Юлії Тимошенко Сергія Власенка.

У лютому цього ж року ВАСУ визнав недостовірними вибори народних депутатів в одномандатних округах №11 (Вінниця) і №71 (Закарпатська область) і скасував постанову ЦВК про визнання переможцями на виборах у цих округах Олександра Домбровського і Павла Балоги.
XS
SM
MD
LG