Доступність посилання

ТОП новини

Україна не отримала сигналу від ЄС про компенсацію втрат у торгівлі з Росією – Бойко


Юрій Бойко
Юрій Бойко
Україна не отримала сигналу від Євросоюзу про шляхи компенсації втрат, яких країна зазнає через скорочення товарообігу з країнами СНД, зокрема з Росією, заявив віце-прем’єр Юрій Бойко.

«Ми не отримали чіткого сигналу від наших європартнерів про те, що ці втрати, яких ми зазнали за останні чотири місяці, буде компенсовано. Країна собі цього дозволити не може, тому з’явилася ця постанова», – сказав він.

Бойко додав, що Україна сподівалась отримати від Євросоюзу не грошову компенсацію, а відкриття ринків для українських товарів.

За його словами, подальшу роботу над асоціацією з ЄС може бути відновлено після поліпшення економічної ситуації.

Як заявив урядовець, переговори про асоціацію будуть зупинені до тих пір, поки не вирішиться питання про надання з боку Європейського союзу компенсацій від втрат України, які можуть виникнути від зниження торгівлі з Росією й країнами СНД у разі підписання Україною документа.

Бойко наголосив, що уряд, ухвалюючи відповідне рішення, виходив тільки з національних інтересів, інтересів збереження робочих місць, підвищення економічної стійкості держави.

За словами віце-прем’єра, погіршення економічної ситуації в країні призвело до зупинки цілої низки підприємств, зменшення надходжень у бюджети всіх рівнів, скорочення робочих місць.

«Щомісяця, починаючи із серпня цього року, наша країна втрачала 15-20 тисяч робочих місць, приблизно 30-40 мільярдів гривень торговельного обороту було втрачено за цей період», – сказав Бойко.

Він додав, що таке становище в країні поставило під загрозу виконання соціально-економічних зобов’язань держави.

У зв’язку з цим, за словами віце-прем’єра, уряд звернувся до Ради національної безпеки й оборони із проханням розглянути цю проблему на засіданні РНБО.

Кабінет Міністрів сьогодні вирішив зупинити підготовку до підписання угоди про асоціацію з ЄС.
XS
SM
MD
LG