Доступність посилання

ТОП новини

Прихильники євроінтеграції вийшли на Майдан


Київ – Близько тисячі осіб вийшли пізно увечері 21 листопада на столичний майдан Незалежності на стихійну акцію протесту проти згортання курсу на євроінтеграцію. Серед учасників акції здебільшого студентська молодь а також громадські активісти, журналісти, опозиційні політики. Учасники акції наголошували на необхідності змусити українську владу не зривати підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Заклики зібратися на столичному майдані Незалежності з’явилися в соціальних мережах після того, як стало відомо про рішення уряду зупинити процес підготовки підписання угоди про асоціацію з ЄС. І вже близько десятої вечора на Майдані з’явилися перші групи людей з прапорами України та Євросоюзу. Близько 23-ї на стихійному мітингу було вже близько тисячі осіб. Серед них і опозиційні політики, зокрема, віце-спікер парламенту Руслан Кошулинський.

Події, які відбуваються зараз у державі, спонукають людей вийти на протест
Руслан Кошулинський
«Акція стихійно-запланована. Події, які відбуваються зараз у державі, спонукають людей вийти на протест – згадати, як це було колись. Як ситуація буде розвиватися? Сподіваємося, що вона буде розвиватися. З кожною хвилиною все більше людей. І це добре – люди не байдужі», – наголосив Кошулинський у коментарі Радіо Свобода.

Тим часом, молодь студентського віку вишукувалася вздовж Хрещатика, скандуючи «Україна – це Європа!».

«Думаю, зараз є той момент, коли люди відчули, що політики їх зрадили – і все залежить від людей. Тут люди. Які не можуть сидіти вдома. І йдеться зараз не про політику, а про майбутнє країни. Бо в нас вкрали уже не шапку – у нас вкрали майбутнє», – коментує ситуацію Юрій Луценко.

Згодом до учасників акції приєдналися лідери опозиційних політичних сил – Віталій Кличко та Арсеній Яценюк. Частина протестувальників рушила до адміністрації президента, але була зупинена кордонами міліцейського спецпідрозділу «Беркут» і повернулася на майдан Незалежності.

Виступ Віталія Кличка на Майдані о 3-й ночі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:18 0:00






  • Зображення 16x9

    Дмитро Шурхало

    Співпрацюю з Радіо Свобода, був кореcпондентом і редактором (2008–2017), зараз веду програму «Історична Свобода». Спеціалізуюсь на політиці та історії. Народився в 1976 році у Сумах. Закінчив факультет журналістики Львівського університету імені Івана Франка. Працював у газетах «Пост-Поступ», «Київські відомості», «Вечірні вісті», журналі «Власть дєнєг». Автор книжок «Українська якбитологія», «Міфи Другої світової війни» та «Скоропадський, Маннергейм, Врангель: кавалеристи-державники».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG