Доступність посилання

ТОП новини

Азаров: рішення зупинити угоду з ЄС тактичне, стратегія не змінюється


Микола Азаров
Микола Азаров
Рішення українського уряду про припинення підготовки до підписання угоди про асоціацію з ЄС має тактичний характер, воно викликане економічною ситуацією, заявив прем’єр Микола Азаров сьогодні в парламенті.

«Це рішення продиктоване виключно економічними причинами і має тактичний характер, анітрохи не змінюючи стратегічного напряму розвитку країни, що закріплений в законі про засади внутрішньої і зовнішньої політики», – наголосив прем’єр.

За словами Азарова, уряд і президент Віктор Янукович будуть і надалі проводити курс реформ, спрямований на євроінтеграцію, і розвиватимуть співпрацю зі стратегічними партнерами.

Прем’єр також висловив сподівання на те, що проведення переговорів у тристоронньому форматі між Україною, Росією і ЄС дадуть можливість зняти суперечності й продовжити просуватися певним стратегічним шляхом без катастрофічних втрат.

Основною умовою російської сторони для проведення таких переговорів було їх проведення до підписання угоди про асоціацію і зону вільної торгівлі між Україною й ЄС, заявив Азаров.

Прем’єр нагадав, що основним приводом для ускладнення торгово-економічних відносин з Росією і введення нею захисних заходів було можливе запровадження режиму вільної торгівлі між Україною і ринком ЄС.

«Наші партнери занепокоєні можливим безмитним ввезенням через територію України європейських товарів зі значними економічними втратами від цього. Саме тому було запропоновано проведення тристоронніх переговорів із врегулювання спірних питань», – сказав Азаров.

Ранкове засідання Верховної Ради не протривало і півгодини. Опозиція зустріла міністрів вигуками «Ганьба!» і не дала Азарову закінчити виступ.

Після цього голова Верховної Ради Володимир Рибак оголосив про закриття ранкового засідання.

Вчора Кабінет міністрів вирішив зупинити на невизначений термін підготовку до підписання угоди про асоціацію з ЄС. Водночас президент України Віктор Янукович, який перебуває з візитом у Відні, зазначив, що іншої альтернативи, окрім євроінтеграції, для України не існує.
XS
SM
MD
LG