Доступність посилання

ТОП новини

Польща розчарована рішенням Києва зупинити євроінтеграцію


Польща розчарована рішенням українського уряду зупинити процес зближення України з Євросоюзом на фінальній стадії. Про це йдеться в заяві польського Міністерства закордонних справ.

У відомстві заявили, що Україна є суверенною державою і Польща поважає її рішення. Водночас, як заявили в МЗС країни, рішення Києва може привести до «замороження» європейської інтеграції на невизначений час, що негативно вплине на реалізацію реформ, модернізацію і демократизацію України.

«Є ризик втратити досягнуте в результаті довгої і складної підготовки до підписання угоди про асоціацію», – йдеться в заяві.

«Ми нагадуємо, що остаточне рішення в справі підписання угоди про асоціацію України з ЄС ухвалить Рада національної безпеки і президент», – наголошують у МЗС Польщі.

Польські дипломати покладають повну відповідальність за цю справу на українську владу.

«Польща і ЄС були готові до далекосяжного компромісу», – наголосили в польському МЗС.

Водночас у міністерстві запевнили, що польська влада буде надалі підтримувати розвиток добросусідських стосунків з Україною і проєвропейських настроїв серед українців.

Кабінет міністрів України вчора ухвалив рішення зупинити процес підготовки до укладення угоди про асоціацію між Україною, Євросоюзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їх державами-членами.

Угоду попередньо планували підписати на Вільнюському саміті «Східного партнерства» 28-29 листопада.
XS
SM
MD
LG