Доступність посилання

ТОП новини

Тисяча людей мітингує за ЄС у центрі Дніпропетровська


Тисяча людей мітингує за ЄС у центрі Дніпропетровська
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:28 0:00

Тисяча людей мітингує за ЄС у центрі Дніпропетровська

Близько тисячі людей зібрались у центрі Дніпропетровська, на Європейській площі, аби висловити свій протест проти відтермінування підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом. У руках вони тримали прапори України та Євросоюзу, плакати з написами «Я хочу в ЄС», «Я обираю ЄС» тощо.

«Янукович надто захопився власними дивідендами, забувся, що Україна – не його власність, а мільйони українців однозначно обирають ЄС. Він торгує нашими долями, ставить під ризик наш вибір, бо ми мовчимо. Вийти на центральні площі міст – це наш спосіб сказати собі і світу, що українці не лише зробили вибір, але й гідні його», – заявляють учасники акції.

Дніпропетровці принесли на площу також світлини, зняті під час поїздок до країн ЄС, які демонструють вищий рівень життя в євроспільноті. Їх розвісили «сушитися» на мотузку просто неба, об’єднавши в імпровізовану фотовиставку «Чому я обираю ЄС».

За словами організаторів, відсьогодні на Європейській площі налагодять цілодобове чергування кількох десятків активістів.

«Наша акція безстрокова. Ми зробили повідомлення вчасно, згідно з законом, що можемо стояти тут до 31 грудня. Скоро підійдуть активісти, тепло одягнуті, готові ночувати тут. Наразі таких у нас вже 23 людини. Я думаю, це свята справа, і нам заважати ніхто не буде. Головне, щоб нас правильно зрозуміли, – ніяких агресивних дій», – сказав в інтерв’ю Радіо Свобода один з організаторів акції Віктор Романенко.
XS
SM
MD
LG