Доступність посилання

ТОП новини

Волинські євромайдани проголосували за відставку уряду Азарова


Волинські євромайдани проголосували за відставку уряду Азарова
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:39 0:00
Близько чотирьох тисяч лучан і більше двох тисяч рівнян, незважаючи на дощову погоду, зібрали майдани обласних центрів на Волині. Рівнян було трохи менше, тому що їм ближче до Києва, пояснив організатор рівненської акції, активіст «Третьої республіки» Сергій Штурхецький.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, на мітингу жителі Рівного подякували перевізникам за оперативність. Усі автобуси, які виїхали вчора на Євромайдан до столиці, прибули туди вчасно й без ексцесів з правоохоронцями.

Волинські активісти продовжили збір підписів на підтримку євроінтеграції й ухвалили звернення до місцевих рад з вимогою провести позачергові сесії, на яких люди вимагають висловити недовіру уряду Миколи Азарова та сформувати новий уряд європейської інтеграції. Також, громади Рівного і Луцька вимагають скликати позачергову сесію Верховної Ради України і увесь пакет євроінтеграційних законів; у разі провалу євроінтеграції – розпустити Верховну Раду й оголосити позачергові вибори президента України. Сесії міськрад відбудуться завтра, 25 листопада, у вівторок збиратимуться обласні депутати.

На обох майданах встановлені відкриті мікрофони, де люди мають можливість висловлювати свою думку щодо ситуації в Україні та зовнішньополітичного курсу держави. До акції долучилося чимало молоді, яка їздить на велосипедах по місту й роздає перехожим прапорці України і Євросоюзу. Водночас правоохоронці Рівного порушили проти учасників учорашньої акції «Відчуй смак Митного союзу» справу за статтею «хуліганство».

Рівняни повідомили: в разі, якщо надалі на майдані Незалежності їм не дозволять збиратися, вони візьмуть приклад з білоруських опозиціонерів, котрі висловлюють свої протести безперервною ходою й оплесками.
XS
SM
MD
LG