Доступність посилання

ТОП новини

Євромайдан у Дніпропетровську став цілодобовим, його оточили спортивні хлопці


Євромайдан у Дніпропетровську буде цілодобовим, заявили сьогодні члени оргкомітету акції, що відбувається на Європейській площі міста.

Сьогодні на мітинг на підтримку євроінеграційних прагнень України вийшло близько двохсот людей. Євромайдан огородили імпровізованою огорожею з мотузок і плакатів «Геть від деспотичної Москви», «Вперед до Брюсселя» тощо.

Вигуками «Ганьба!» учасники акції зустріли сьогоднішню заяву президії Дніпропетровської обласної ради, текст якої зачитав один із організаторів акції Анатолій Сокоринський. У цій заяві президія облради висловила підтримку «політиці Кабінету міністрів України щодо прагматичного відстоювання національних інтересів» і закликала до «збереження стабільності».

На площі не було прапорів політичних партій і не звучали партійні гасла, однак було встановлено кілька інформаційних наметів ВО «Батьківщина», які активісти згорнули одразу ж після завершення мітингу. Городяни та громадські активісти зібралися саме заради того, щоб виступити за інтеграцію з Євросоюзом, наголошують організатори.

До акції приєдналися сьогодні дніпропетровські студенти: біля корпусу Дніпропетровського національного університету вони розфарбували великий прапор ЄС, якій має проїхати по Україні і буде відправлений до Вільнюса.

Близько 22-ї години координатор акції в місті Віктор Романенко повідомив Радіо Свобода, що Євромайдан у Дніпропетровську оточили близько двох десятків молодиків спортивної статури.

За його словами, активісти Євромайдану встановили на Європейській площі спальні намети, де збирались ночувати. Разом з цим із різних боків до наметового містечка почали підходити люди спортивної статури, а також під’їхав автомобіль із молодиками.

Як зазначив Романенко, декого з цих людей активісти знають в обличчя – вони заважали проведенню акцій опозиції, зокрема, під час мирної ходи 8 травня, і є вихованцями одного зі спортивних клубів міста.

«Ми побоюємося, що саме з допомогою цих людей, цих «тітушок», буде знесене наше наметове містечко. У нас також є дані, що готується судове рішення про заборону нам мітингувати на Європейській площі», – сказав Романенко.

Інформацію про присутність молодиків спортивної статури на площі активісти вже передали до місцевих управлінь міліції та СБУ.

За словами організаторів, вони налагодили цілодобове чергування на Євромайдані. Минулу ніч тут провели понад десять активістів, нинішню готується провести приблизно стільки ж.

Другий день поспіль на Євромайдані у Дніпропетровську збирають підписи на підтримку угоди про асоціацію з ЄС, їх уже понад 3 тисячі. Крім того, сьогодні оргкомітет оголосив про початок збору підписів за імпічмент президентові Віктору Януковичу. На площі також збирають гроші на купівлю наметів та харчів для мітингувальників: як повідомили в оргкомітеті, в скарбничці наразі понад 8 тисяч гривень.

Євромайдан на Європейській площі у Дніпропетровську розгорнули вчора. Учасники домовились про заборону будь-яких партійних прапорів та гасел.
XS
SM
MD
LG