Доступність посилання

ТОП новини

ЄС – не банк, щоб комусь прямо дати гроші – Павел Коваль


Павел Коваль
Павел Коваль
Євросоюз може надати Україні фінансову допомогу для проведення конкретних реформ. ЄС не може працювати подібно до банку, видаючи гроші на будь-яке прохання. Так голова делегації Європарламенту зі співробітництва України та ЄС Павел Коваль прокоментував імовірність надання економічної компенсації Україні від Євросоюзу на зустрічі з журналістами в Інституті світової політики.

Євродепутат також зауважив, що перемовини щодо євроінтеграції України у тристоронньому форматі ЄС-Україна-Росія можливі лише після підписання угоди про асоціацію. «Без цього підписання роль України буде подібною до тієї, яку УРСР відігравала як член ООН», – сказав Коваль.

Євросоюз пообіцяв Україні 1 мільярд євро для проведення модернізації виробництва для роботи в умовах зони вільної торгівлі з ЄС. Прем’єр-міністр Микола Азаров назвав її «допомогою жебракові на паперті».

Екс-президент Польщі Александр Квасневський вчора повідомив, що Євросоюз формує для України економічний пакет допомоги у рамках підготовки до підписання угоди про асоціацію. «Я сам беру участь у багатьох розмовах, і я знаю, що Європейський союз намагається створити деякий економічний пакет, який реально допоміг би Україні, але це буде надто пізно», – сказав екс-президент в інтерв’ю польському «Радіо ZET».

26 листопада Павел Коваль виступив на київському Євромайдані на підтримку українських студентів.

Після рішення уряду, ухваленого 21 листопада, про зупинку підготовки угоди Києва з ЄС в Україні почалися масові протести.
XS
SM
MD
LG