Доступність посилання

ТОП новини

Підписання угоди з ЄС може бути після 2015 року – Яценюк


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк
На саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі українська опозиція сподівається отримати від ЄС згоду підписати угоду про асоціацію з Україною і підтвердити намір співпрацювати з Києвом. Про це Радіо Свобода повідомив лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

«Це підписання може бути уже не раніше 2015 року. Треба буде взагалі починати нові переговори. І, на жаль, якщо Янукович зараз не підпише угоду, то умови наступної угоди можуть бути гірші, ніж сьогоднішньої», – наголосив Яценюк.

За його словами, лідери опозиції на саміті у Вільнюсі планують зустрітися з керівництвом Євросоюзу й обговорити можливості підтримки європейською стороною українського громадянського суспільства.

Крім того, Яценюк повідомив, що українська опозиція нині вирішила переходити у суворе протистояння до чинної влади.

«Фактично, ми переходимо у стадію суворого політичного протистояння до 2015 року. Ми, опозиціонери, не виступаємо за те, щоб Україна просто підписала угоду про асоціацію з ЄС – ми виступаємо за те, щоб її виконати. А ви думаєте, що хтось, Янукович, наприклад, цю угоду буде виконувати? Як може Янукович виконати таку угоду?! Це ж треба з Межигір’я виселитися! Тому ми повинні бути чесні самі перед собою: це угода для України, яку повинні виконувати новий президент, новий уряд і новий парламент», – заявив Яценюк.

Після рішення уряду, ухваленого 21 листопада, про зупинку підготовки угоди Києва з ЄС в Україні почалися масові протести з вимогою євроінтеграції.
XS
SM
MD
LG