Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція попросила продовжити місію Кокса-Квасневського


Пет Кокс (п) і Александр Квасневський в українському парламенті, 21 листопада 2013 року
Пет Кокс (п) і Александр Квасневський в українському парламенті, 21 листопада 2013 року
Представники української опозиції попросили Євросоюз продовжити місію Кокса-Квасневського, і впевнені, що отримають згоду. Про це заявив сьогодні у Вільнюсі керівник фракції «Батьківщини» у Верховній Раді Арсеній Яценюк.

«Сьогодні три опозиційні сили України звернулися до Європарламенту з проханням продовжити місію Кокса-Квасневського. Ця місія мала на меті підписання угоди з ЄС. Вона зробила все для цього, але українська влада відмовилася. Тому треба продовжувати», – сказав Яценюк.

Зі свого боку, лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок зізнався, що йому соромно було сидіти на Форумі громадянського суспільства сьогодні у Вільнюсі, й слухати від політиків ЄС, як українська влада провалила угоду про асоціацію. Однак, за його словами, головне, що український народ не надурив ЄС, вийшовши на Євромайдан у багатьох містах і підтвердивши свої європейські прагнення.

Як заявив Тягнибок Радіо Свобода, український народ швидше дозрів до Європи й до того, що асоціація з ЄС зупинить експансію Кремля.

«Ми повертаємося до нашої родини, не йдемо кудись, де не мали б бути. Протести, зростання українського духу та числа прихильників євроінтеграції свідчить, що українці є на кілька голів вищими за нинішню владу. Влада в Україні є бандитською, знищує українську економіку, а тепер ще й хоче позбавити нас майбутнього», – заявив лідер партії «Свобода» Олег Тягнибок.

За його словами, європейці завдяки протестам в Україні зрозуміли, що краще вести діалог з українцями, аніж з владою. Тягнибок каже, що опозиційні сили провели велику дипломатичну й інформаційну роботу в ЄС, і що зміна ставлення ЄС до українців може суттєво поліпшити перспективи євроінтеграції. Олег Тягнибок вважає, що шанси укласти угоду завтра – близько 0,1%, за його словами – «хіба щось стрельне в голову Януковичу».

Україна мала підписати угоду про асоціацію з ЄС на нинішньому саміті у Вільнюсі. Однак 21 листопада український уряд своїм розпорядженням зупинив підготовку до підписання угоди про асоціацію.
XS
SM
MD
LG