Доступність посилання

ТОП новини

Євромайдан у Дніпропетровську перенесли через ярмарок


Євромайдан у Дніпропетровську через ярмарок і заборону суду перенесли в інше місце
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:26 0:00
Міська влада Дніпропетровська на Європейській площі, де мали відбуватися акції за євроінтеграцію, організувала ярмарок. Ятки з цукерками, ковбасами, одягом зайняли майже весь простір площі.

Однак це не завадило більш як 300 прихильникам підписання угоди про асоціацію з ЄС зібратись разом, розгорнути прапори України та Євросоюзу і розпочати акцію. Люди співали українські пісні, скандували «Підпиши», «Україна – це Європа».

Через кілька хвилин після початку акції до організаторів підійшли представники міської ради та судовий виконавець і поінформували про рішення Окружного адміністративного суду, який забороняє обласній організації «Молоді регіони», а також іншим особам проводити масові заходи на Європейській площі та в інших місцях.

Організатори Євромайдану вважають таке рішення блюзнірським.

«Нам показали рішення суду, в якому позначені майже всі вулиці Дніпропетровська, на яких громадським організаціям – а їх в області понад 2 тисячі – заборонили проводити заходи. Це просто насмішка, принесіть нам рішення суду, читабельне й законне. У будь-якому разі ми маємо право на апеляцію», – сказав у коментарі Радіо Свобода один з координаторів Євромайдану Костянтин Писаревський.

Між тим виконувач обов’язків начальника управління внутрішньої політики міськради Станіслав Палєй підтвердив, що заборона суду ухвалена після звернення міськвиконкому.

«Проведення масових заходів не відповідає «Положенню про проведення масових заходів». Вивчіть це положення і матеріали справи, і вам стане зрозуміло. Чому я маю це розповідати?» – сказав посадовець.

Прихильники євроінтеграції розгорнули 25-метровий прапор України і рушили з площі. Скандуючи «Янукович, не бреши, а угоду підпиши», вони пройшли центральними вулицями міста і продовжили свою акцію біля пам’ятника Чкалову. Це місце не входить до переліку вулиць та площ, де суд заборонив мітингувати.

Ближче до вечора учасники акції очікують на приєднання до них студентської молоді. Поки ж, за даними євромайданівців, у вишах триває навчання і адміністрації закладів суворо стежать за відвідуваністю лекцій.
XS
SM
MD
LG